dak hofvantwenteHof van Twente op Rozen heeft inmiddels 3 daken via de PCR gerealiseerd. In totaal zijn er nu 932 panelen gelegd op 3 daken (in Markelo, Hengevelde en Diepenheim). Het zijn 384 panelen van 295 Wp (black) en 548 panelen (respectievelijk 228 en 320) van 2 x 1 m van 335 Wp (Poly). In totaal ligt er daardoor bijna 300.000 Wp aan vermogen op deze 3 daken en nemen 70 mensen deel aan de projecten. De aanwijzingen van de belastingdienst zijn inmiddels binnen.

De projecten zijn gerealiseerd met het Op Rozen-model, ontwikkeld door CORF (Coöperatie Op Rozen Facilitair). Dit betekent dat de investering voor een groot deel wordt gefinancierd met Vreemd Vermogen. Leden van de coöperatie investeren éénmalig 1 cent per kWh dat men deelneemt. Ze kunnen via een Achtergestelde Lening meer investeren, maar dit is niet verplicht. Op deze manier kan iedereen deelnemen, ongeacht het inkomen. De coöperatie leent dit Vreemde Vermogen goedkoop van de BNG door de garantstelling die de gemeente Hof van Twente heeft afgegeven. De verhouding is 80 % Vreemd Vermogen en 20 % Inbreng vanuit de leden.

Het bestuur van de coöperatie heeft ook besloten om ondanks de onzekerheden gewoon door te gaan met de realisatie van projecten. Zij gaat ervan uit dat er, ook gezien de inzet van de Tweede Kamer in het verleden, een goede regeling blijft bestaan. Nu stoppen zou een verkeerd signaal zijn, we moeten juist met volle kracht vooruit om maximale druk uit te kunnen oefenen als lokale energiecoöperaties.
Inmiddels worden er leden geworven voor dak 4 en 5.

Nieuwe Energie Overijssel is een uniek programma met als missie dat Overijssel in 2050 energieneutraal is. De alliantie van verschillende partijen werkt aan 20% Nieuwe Energie in 2023. Het programma onderscheidt zich door regionale kracht, een groeiend kennisnetwerk en innovatieve oplossingen.

NEO