Energiepark HeetenDe grondwerkzaamheden van het Energiepark Heeten zijn op 9 april 2018 door de Fa. Jansen aangevangen en nemen ongeveer 3 weken in beslag. De zonnepanelen in het park worden verlaagd aangelegd en rondom het park komt een dijkverhoging en een haag om het zicht op de panelen met name vanuit de woonwijk te voorkomen.

In het park komen ca. 7.750 zonnepanelen (285 Wp en Poly) goed voor ca. 2.2 MWp vermogen en een opwekking van ca. 2.100.000 kWh per jaar. Deze opwekking is bijna 15% van het totale elektraverbruik van Heeten (postcode 8111).
Samen met de al aanwezige panelen (ca. 6.000) met name op daken bij particulieren, bedrijven, het sociaal maatschappelijk vastgoed en het in januari door Endona in gebruik genomen Zonneveld Boerhof (100.000 Wp) gaat daarmee de lokale opwekking van groene elektra richting de 25%, waar we trots op mogen zijn.

Het park wordt gebouwd door dezelfde aannemer als het zonnepark de Groene Weuste in Wierden en dat is B&W Energy. De voorbereidingen tot en de coördinatie tijdens de bouw van het Energiepark ligt in de handen van Escozon uit Heeten. De ingebruikname zal behoudens onvoorziene omstandigheden in het begin van het derde kwartaal van 2018 opgeleverd gaan worden.

Nieuwe Energie Overijssel is een uniek programma met als missie dat Overijssel in 2050 energieneutraal is. De alliantie van verschillende partijen werkt aan 20% Nieuwe Energie in 2023. Het programma onderscheidt zich door regionale kracht, een groeiend kennisnetwerk en innovatieve oplossingen.

NEO